Strani

sreda, 07. september 2016

Potovanje po Italiji 2.dan

7.9.2015 – ponedeljek

Dan je namenjen obisku in raziskovanju 5 terre. Dogovoriva se da bova vsatala ob 6h in ujela vlak ob 8:30, vendar se ob 6h v postelji samo obrneva in povlečeva še pol ure.  Potem sva seveda pozna. Ko pritečeva na avtobusno postajo ugotoviva, da z naslednjim avtobusom ravno zamudiva vlak. No, prav, bo pa vlak ob 9:50 – imava viška časa. Ko stopiva na bus nihče ne prodaja karte. Ugotoviva, da bi jo moral že kupiti in na avtobusu samo štempljat. Ups. Slepa potnika. S slabo vestjo jo zbriševa z busa kar nekaj postaj prezgodaj in vso uro viška porabiva za peš hojo po La spezii.
 Na železniško postajo prideva pravočasno, kupiva karte za celodnevno vožnjo z vlakom in busi za 12,00 EUR po glavi in se spraviva na vlak. Odločiva se, da greva do zadnje postaje in preko dneva nazaj proti La Spezii. Zapeljeva se do Levante. Ups To menda ne spada več pod 5 terre. Nič zanimivega za videt. Malo se sprehodiva, kupiva pizzo al trancio in na prvi vlak nazaj proti Monterosso.


Tu pa je čudovito. Skale na katerih rastejo hiše se spuščajo direkt v morje. Peščene plaže. Že nama je, da nisva vzela kopalk. Privoščiva si pivo za 5 EUR.


Potem pa naslednja postaja Vernazza. Počasi postaneva lačna in poliževa sladoled. Majčken kraj. Vlak se ustavi ustavi skoraj na plaži.

Odpeljeva se do naslednje vasice – Corrniglia. Ta pa se nahaja visoko na hribu. Do nje vodi 365 stopnic, česar moje noge niso ripravljene prehodit.. Počakava na bus, ki naju v 5 minutah pripelje na cilj. Sprehodiva se in nazaj na bus do železniške postaje.

Naslednja postaja – Marmore-  Do naselja se pride skozi tunel. Malo sva že naveličana, vendar morava naslednji vlak čakati skoraj celo uro.
Potem pa še  Riomaggiore.  Spet tunel do centra. Malo gor in malo dol. Spet sva lačna in nekaj na hitro prigrizneva. Kalamari so gunijasti, pomfri pa dober. Tako, da se kolikor toliko najeva.
Čaka naju samo še zadnja etapa z vlakom do La spezie. Naprej pa bus do kampa. Prideva dokaj hitro. Komaj čakam, za namočit noge v mrzlo vodo, da se malo ohladijo. V. Pravi, da je vodo tako segrel, da se že delajo mehurčki. Po moje so to mehurčki umazanije. Sledi miren večer v kampu in priprave na jutrišnji premik proti Rimu.Ni komentarjev:

Objavite komentar