Strani

ponedeljek, 5. oktober 2015

Potovanje po Italiji - 1.dan

6.9.2015 - nedelja
Jutranji start se zamakne na 8:00, saj zjutraj ugotoviva, da je nosilec za Garmina izginil neznanokam. Iskanje po celi hiši in vsepovsod ne obrodi sadov, zato startava brez tega. Nekako ga položim v predalček, da je viden obema in se ga normalno sliši, vendar je za šoferja vseeno prenizko.
V Sloveniji napolneva rezervorar in na pot. Prva postaja Portogruaro. V- je pozabil vzet čips in čokolado. Pogledava če imajo kak nosilec za Garmina, ampak so smo telefonski nosilci. Kasneje se ustaviva še na črpalki ob avtocesti Scahligera, kjer kupiva knjigo z zemljevidi Italije ( ki je tudi nekam izhlapela) in ugotoviva, da konec koncev tudi nosilec za telefon lahko uporabiva. Končno je Garmin na svojem mestu in gremo naprej.


Po planu naj bi se ustavila v Veroni, vendar sva izgubila že preveč časa in se odločiva, da jo preskočiva. Prvi dan je namenjen predvsem vožnji. Priti morava v La Spezio. Pri tako dobro označenih PZAjih v Italiji, ne najdeva nobenega. Greva proti 5 terre, ampak izveva, da s kamperjem daleč ne bova prišla. Obrneva se nazaj proti La Spezii in najdeva parkirišče ter se peš odpraviva proti centru, kjer iščeva TIC. Uspe nama v zadnjem hipu. 17:45 ga najdeva ob 18:oo ga zapirajo. Končno izveva kje je camper stop in se napotia tja. Označeno tako, da ga najdeva samo, ker se je Garmin nekaj zmotu – čista sreča. Cena 5 EUR za 24 ur. Elektrike ni, sanitarij ni – samo možnost izpusta.  Kamperji pa natlačeni eden poleg drugega. Pripraviva si večerjo – še dobro da imava plin. Po večerji se odpraviva na sprehod. Hodiva ob luki. Total nezanimivo. Že po 500 metrih se obrneva in vrneva v camper. Bova pač počivala in igrala karte.

Par utrinkov prvega dne:








Ni komentarjev:

Objavite komentar