Strani

sobota, 10. maj 2014

Bovec

Pa je prišel na vrsto tudi najin prvi vikend potep z "kamperjem". Ker je še veliko nedokončanega, predvsem pa ni WCja, sva prisiljena uporabljat avtokampe.
V petek zvečer 21. junija 2013, po službi sva se odpravila proti Bovcu in se nastanila v avtokampu Polovnik ob samem centru. Poiskala sva si prijeten prostorček v senci, parkirala in že nama je bilo vse udobje na razpolago.
Ker pa sem pograd vrgla ven iz kombija še preden sem ga preizkusila, nama je preostalo spanje na napihnjeni blazini. Zelo udobno, moram priznat, ampak mrazzzzzzz. Kombi ni najboljše izoliran. Blazina ni ravno dober izolator, saj je bil zrak v njej konkretno mrzel. In mrzle noči v hribih, ki jih mi na morju nismo navajeni. Pa oblečeš eno vrh drugega in je šlo. Tudi blazini se obeta isto kot pogradu :P
V soboto zjutraj sva šla do trgovine v Bovcu - na brzino nisem doma vzela niti mleka, kaj šele kruha. Po zajtrku pa na kolo in malo naokrog. Do kosila sva bila že nazaj. Na srečo. Nisem še niti dobro skuhala kosila, ko se je nebo nad nama zaprlo in začelo bruhati. Pa to ni bilo kar tako. Ropotalo je kot za stavo. Take toče že dolgo nisem videla. Kombi je lepo potolčen. Kolo, ki je ostalo zunaj je imelo demolirano luč, ampak smo na srečo našli vse koščke in zložili nazaj brez nobene škode. Pa še dodatno ohladitev je to prineslo. Popoldan sva odšla na potep raje peš. Pa ne samo zaradi vremena, ampak moram priznati, da je moja kondicija na nuli in mi je bilo zjutraj kolesarjenja čisto dovolj :P Lep sprehod med kupi toče. V gozdu je bilo pa toče toliko, da si na strmino sploh upala nisva, saj je drselo kot sredi zime.
Potem sva še pomagala grabiti listje v kampu, ki ga je toča sklatila z drevja. Zvečer kartanje na toplem in spet večplastno oblačenje za spanje.
V nedeljo spet kolesarjenje, kosilo s prijateljema, ki sta prišla mimo in prijeten čvek. Popoldan pa že pot domov, saj je bilo treba v ponedeljek že v službo. Ampak pospravljeno je bilo pa hitro :) Nobenega mukotrpnega zlaganja, pakiranja in vezanja na motor.

Pa še link do posta s slikami

Ni komentarjev:

Objavite komentar