Strani

sobota, 10. maj 2014

Umag

Poleti paše kak odklop, pa čeprav samo za vikend. Ker imam v službi norišnico, si privoščiva vsaj kak vikend oddih. 3. avgusta 2013 sva se odpravila na Krk. Že toliko let se odpravljam tja. Vsakič, ko dragega prosim, ima priročen izgovor, da je to tako blizu, da lahko skočiva kadarkoli. In ta kadarkoli se je razpotegnil že na 28 let, na Krku pa še vedno nisem bila. Preverim avtokampe. Naredim spisek kje je senca, kake so cene in se pripravim oh in sploh, kot se za dvodnevni izlet spodobi. Ob 6h zjutraj sva že na Kozini in zavijava proti mejnemu prehodu Jelšane, ko po radiu slišim, da je tam čakalna doba za prestop meje 1 uro. Hitro ustavim. Malo se pogovoriva in spremeniva smer vožnje. V tem času je čakalna doba že uro in pol. Odpeljeva nazaj proti Kopru in na Dragonjo pa do Umaga. Krk je odpadel, saj se je ravno tistega dne začel feragosto - torej trume italijanov, ki se valijo na hrvaško obalo.
Peljeva mimo Umaga in zagledava avtokamp Finida. Dober bo. Prostor imajo in pred 8 uro že zajtrkujeva na sončku ob morju. Hčeri pošljem sms, da sva srečno prispela v Umag. V odgovor pa dobim presenečen: A na Krku ni bilo prostora?

Po zajtrku greva malo zaplavat in - saj ne moreš verjet - srečava znance s katerimi preživimo večji del vikenda. Pijačka pri njih, pijačka pri nas, kopanje in čvek. Še prehitro je tu nedelja popoldan in ura za odhod. Ampak odklop je bil fantastičen.

Blazino od zadnjič je nadomestila v ta namen kupljena spuža. Oblekla sem jo v oblekico iz jeansa, da je trpežna in lepo izgleda. Ko je ne potrebujeva jo samo prisloniva k steni, zvečer pa zvrneva dol. Jogi rjuha je lahko cel dan na njej, saj je prislonjena k steni in se ne maže. Pokrivalo in povštri pa so pri roki - nad voznikovo kabino - in jih zvečer tudi samo potegneva dol. Definitivno manj dela kot tisti original težki pogradi. Spim pa tako dobro kot v domači postelji. Stola in mizica so pa priročna kamp verzija, ki se tudi enostavno zložijo in potisnejo v kabino kombija. Ta problem je čisto zadovoljivo rešen. Ostaja nama samo še problem sanitarij in premalo električne avtonomije. No, dokler sva v kampu in se lahko priklopiva na elektriko, tega problema sploh ni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar