Strani

petek, 11. julij 2014

Yuga 6.dan - Črna gora

Zjutraj počasi spakirava in okoli 11h odrineva naprej. Danes je v planu bolj miren dan. Odpraviva se do skadarskega jezera. Pot naju vodi skozi tunel Sozina, ki je dolg 4189 m. Spotoma naletiva še na zastoj zaradi nesreče, kjer čakava skoraj pol ure. Jezero je veliko, vendar nič impresionantnega za ogled. Za izlet z ladjo se ne odločiva. Malo poslikava in počasi nazaj.




 Do Bara in proti Ulcinju. Spotoma bi se ustavila še v Sv. Štefanu, pa spet ne dobiva prostora za parkiranje in ga poslikava od zgoraj s ceste.

Okoli Ulcinja se lotiva iskanja kakega kampa kjer bova prenočila in se pripravila na pot skozi Albanijo. Peljeva se vse do Ade Bojane, ki je čisto na koncu Črne gore, kjer ugotoviva, da je tam nudistični kamp. Čeprav izgleda zelo lepo, se obrneva in odpeljeva spet proti Ulcinju. Kampov je kar nekaj, vendar me pritegne ime Tropicana Beach. Ko ga končno najdeva, se nama zdi rahlo zanemarjen, zato uahtevava najprej ogled sanitarij. Sploh po včerajšnji izkušnji. Sanitarije pa zaklenjene. Na recepciji dobiva ključ in ugotoviva, da so dovolj na nivoju, da se odločiva za nočitev v tem kampu. Tudi cena je v redu, saj stane samo 12 EUR.
Namestiva se in odpraviva na plažo.


Visoki valovi nama preprečijo pravo kopanje, vendar se zabavava z upiranjem valovom. Večerjo si tokrat skuhava sama.
 Končno se lahko priklopiva na net. Popoldan sva si vzela za počitek, ki je prav pasal. Sledi še sprehod po obali – čudovita mivka.


Prevoženih 137 km


Ni komentarjev:

Objavite komentar