Strani

sreda, 9. julij 2014

Yuga 4.del - proti Međugorju

Zjutraj naprej proti Mostarju. Postanek v Jablanici. Ogledali smo si most iz bitke na Neretvi. Most so porušili partizani, kasneje so ga  Nemci ponovno zgradili, po njem je vozila železnica do 1965-66, ko so progo ukinili. Ko so leta 1968 snemali film Bitka na Neretvi  so most ponovno porušili in te ruševine so tam še zdaj kot muzej. Zraven pa še muzej te bitke, cele vojne in muzej najnovejše vojne.



Naslednja postaja je bil Mostar.Sprehodili smo se preko mosta in po starih mestnih uličicah. Most drsi, je strm. Mostar je pa zelo obnovljen


 Pa še obisk turške hiše in posedanje v sobi, ki je na stebrih posajena visoko nad Neretvo.

Iz Mostarja smo se odpravili še na izvir reke Bune, za katerega smo dobili priporočila, vendar nismo bili tako zelo navdušeni nad njim. OK. Ena jama polna vode. Pa reka teče naprej.




In naprej proti Međugorju.

Nastanili smo se v kamp Zemo. Napolnjen ko šibica, da nas je namestil v svojem dvorišču. Prostora mogoče za 40-50 kamperjev, sanitarije velike in dokaj solidne.




 Maša – ogromna množica ljudi.
Narejenih 179 km


1 komentar:

  1. Super je bilo. Dopust oz. temu bi lahko rekli daljši izlet je tiktak minil. Suzy in njenemu dragemu najlepša hvala za prijetno družbo.

    OdgovoriIzbriši